Press "Enter" to skip to content

Supruga uhapšenog Bošnjaka u Srebrenci: Rastreseni smo, advokat je s njim

Adisa Omerović, supruga Mirsada Omerovića kojeg su pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti za N1 je kazala da su emocije itekako prisutne i da je s njenim suprugom advokat.

“Advokat je s njim. Emotivno smo rastreseni. Ne mogu više informacija sada kazati”, kazala je kratko Adisa Omerović za N1.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u NSRS, Alija Tabaković je kazao da je duboko potresen.

“Mirsad Omerović je prva žrtva ratnohuškačke i četničkog orgijanja u Srebrenici od strane Srpske pravoslavne crkve i organizacionog odobra za obilježavanje Petrovdanskih dana. Mirsad Omerović je preživio genocid koji je bio zatočen u logoru Šljivovica u Srbiji i sve je ovo emotivno doživio i bilo je pitanje vremena kada će se desiti izliv emocija kod žrtava genocida”, kazao je Tabaković.

Iz saopštenja MUP-a RS vidljivo je da je Omerović prijavljen za navodno izazivanje vjerske i nacionalne mržnje.

“Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.07.2023. godine oko 22,35 časova lišili slobode lice M.O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Navedenog dana oko 14,30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M.M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica”, navedeno je u saopštenju.

Podršku Omeroviću pružila su i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

 

Izvor: N1

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *