Press "Enter" to skip to content

SUTRA DŽENAZA MLADOJ IRNI PADALOVIĆ (18) KOJA JE POGINULA U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Irna Padalović tek je počinjala živjeti, a poginula je jučer u stravičnoj saobraćajnon nesreći kod Jablanice. Imala je samo 18 godina. Dženaza će se klanjati sutra, 18. septembra, iza ikindije namaza u 16.30 sati u Buturović polju – harem u Goranskom polju, gdje će se i ukopati.

Iza nastradale Irne ostala je majka Mersiha, otac Ramiz, sestra Dalila.

Ona je bila u automobilu koji se sudario s cisternom. Vozač Eldin Jamaković je također preminuo od posljedica udesa, dok je još jedna osoba povrijeđena. Od Irne se opraštaju brojni prijatelji preko društvenih mreža, a između ostalog i FK Klis, čija je navijačica bila.

“Nek’ ti je laka zemlja bosanskohercegovačka…

U današnjoj teškoj saobraćajnoj nesreći kod Jablanice poginula je 18-godišnja Irna Padalović.

Irna je prisustvovala svim utakmicama FK Klis i redovno posjećivala naš stadion u slobodno vrijeme. Potresla nas je ova tužna vijest i kolektiv FK Klis Buturović-Polje izražava saučešće porodici, prijateljima i poznanicima.

Klub će poslati zvanične molbe nadležnim savezima da odobre da Irni odamo počast minutom šutnje uoči predstojećih domaćih utakmica kadeta i juniora protiv FK Velež Mostar (sutra u 10:00 i 12:30 sati) te predpionira i pionira protiv FK Lokomotiva Mostar (nedjelja u 10:00 i 11:30 sati)”, naveli su iz FK Klis.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *