Press "Enter" to skip to content

Sutra dženaza muzičaru Elvedinu Šahiću, koji je poginuo u stravičnoj nesreći

Nastradali Šahić volio je planinariti, a u Jajcu je poznat i kao pjevač benda „Time Out“

Šok i nevjerica zavladali su u ponedjeljak u jutarnjim satima među stanovnicima Jajca nakon što se proširila vijest da se ugasio još jedan mladi život. U saobraćajnoj nesreći smrtno je nastradao 34-godišnji muzičar Elvedin Šahić, poznatiji kao Elvo.

Nesreća se dogodila na magistralnom putu M5 Jajce – Donji Vakuf, u mjestu Vinac. U nesreći su učestvovali Renault Clio, za čijim je upravljačem bio Elvedin Šahić (34) iz Jajca, te kamion Mercedes, za čijim je upravljačem bio 52-godišnji S. M. iz Donjeg Vakufa.

Ovaj mladi muzičar dugo godina je bio uposlenik trgovine „Best“ u Jajcu, a život je izgubio vozeći se na posao u Bugojno.

Ukop će se obaviti sutra, 30. januara, na Partizanskom groblju u Jajcu, s početkom od 14 sati.

Oproštaj kolega

Šahić je bio veoma aktivan u društvenom životu grada Jajca. Osim što se bavio planinarenjem i obišao skoro sve planine Bosne i Hercegovine, svirao je gitaru i pjevao u jajačkom bendu „Time Out“.

– Snimili smo neku pjesmu prije petnaestak godina, u bendu smo bili Vanja, Mirza, Elvo i ja. Od danas ovu pjesmu na ovozemaljskim frekvencijama možemo slušati svi osim Elve. Neka ti je vječni rahmet, druže moj – od svog prijatelja oprostio se na društvenim mrežama Salko Duranović.

Mjesto i vrijeme ukopa i dženaza-namaza bit će naknadno objavljeni.

Prijatelji ostavili emotivne poruke

Veliki broj prijatelja odao je posljednju počast Elvedinu, poznatijem kao Elvo.

– S tobom je veselje uvijek bilo, dragi Elvo, vrijeme nas nije rastavilo, sudbina je tako htjela, rano te uzela, iz sjećanja naših te nije odnijela – piše Admir Sefer, prijatelj nesretno nastradalog mladića iz Jajca.

Kolegica nastradaloga, s kojom je imao brojne nastupe, napisala je emotivnu poruku na Facebooku.

– Neka ti je laka crna zemlja! Hvala ti za sve, a bilo je… Dobre svirke, druženja i smijeha. Oprosti za sve ružno, a u čast ti pjesma koju smo skupa pjevali za dane AVNOJ-a i bila mi je čast! Počivaj u miru, druže – napisala je njegova kolegica iz benda Katarina Ladan.

Avaz.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *