Press "Enter" to skip to content

Suvlasnica restorana koji je branjen vrećama brašna u Tešnju: Dušebrižnici niti smo ukrali,niti ukradenim, niti haram parama kupili brašno

Krivi smo ako smo u najbržem momentu (voda je prelila most u roku od 10 – 15minuta) odlučili zaštiti svoj objekat na ovaj način nažalost, istakla je Lejla Tahirović.

Zbog nevremena koje je pogodilo veći dio BiH, došlo je do poplava i u Tešnju.

Lavinu komentara na društvenim mrežama izazvala je fotografija ispred ugostiteljskog objekta “Haustor” u Tešnju, gdje su vlasnici i zaposleni iskoristili vreće brašna kako bi spasili svoju imovinu od poplava.

Kako je za portal “Avaza” istakao suvlasnik Adem Tahirović, najbitnije je da su spasili svoj objekat i spriječili štetu od nekoliko hiljada maraka.

Sada se oglasila i njegova sestra Lejla Tahirović, koja je suvlasnica objekta.

– Dušebrižnici niti smo ukrali,niti ukradenim, niti haram parama kupili brašno. Niti smo pravili zalihe od nekoliko tona ko pojedini. Krivi smo ako smo u najbržem momentu (voda je prelila most u roku od 10 – 15minuta) odlučili zaštiti svoj objekat na ovaj način nažalost. Živimo u čaršiji koju vode podobni a nesposobni Ijudi koji dozvoljavaju gradnje po potocima, koji ne čiste korita i koje biraju ovi što im ista ta korita služe za bacanje smeća,pepela i slično. 2009. godine je voda došla do plafona a o šteti koju smo kao naplatili je smiješno i pričati. Nikad nijednu objavu nismo stavili koliko smo gladnih nahranili,koliko smo donacija dali i pomogli ali kad braniš ono sto si sam stekao svojim rukama najgori si – napisala je Lejla Tahirović na Facebooku.

Kako smo ranije objavili, u Tešnju je poplavljen veći dio grada i parking kod OŠ “Huso Hodžić”.

Za sada nema informacija kolika je šteta na vozilima.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *