Press "Enter" to skip to content

SUZE TEKU OD RADOSTI: POGLEDAJTE ODUŠEVLJENJE KADA JE IZ RUŠEVINA U SIRIJI SPAŠENA CIJELA PORODICA

Još traje borba za preživljavanjem u Turskoj i Siriji nakon razornih zemljotresa koji su, prema posljednjim informacijama, odnijeli blizu 16.000 života, a desetine hiljada ljudi je povrijeđeno. Zabrinjava što rapidno raste broj poginulih, a ekstremni vremenski uslovi otežavaju potragu. Međutim, kada spasioci uspije iz ruševina spasiti živote to naiđe na pravo oduševljenje svih prisutnih pa su se tako spasioci, ali i lokalno stanovništvo u Siriji radovali kada je spašena jedna cijela porodica.

ABC News je objavio video na kojem je prikazano izuzetno oduševljenje brojnih prisutnih koji su s nestrpljenjem pratili izvlačenje cijele porodice iz ruševina u Siriji.

Ta je misija na svu sreću dobro prošla, a kada su se pojavili, gromoglasan aplauz i uzvici sreće su odjekivali razrušenom pokrajinom Idlib.

Iz ruševina su izvučeni majka i otac, dvije djevojčice i dječak. Jedna od djevojčica ima četiri godine i zove se Beyz te se dobro osjeća i u stabilnom je zdravstvenom stanju nakon svega što je prošla.

Ovo je rijetka situacija da cijela porodica bude izvučena iz ruševina i da preživi jer nažalost veliki je broj onih koji su svoje najmilije izgubili u razornim zemljotrsima koji su u ponedjeljak poharali dijelove Turske i Sirije.

Zabrinjava dodatno činjenica da broj mrtvih rapidno raste kao i to što ekstremni vremenski uslovi dodatno otežavaju potragu za nestalima, ali spasioci ne odustaju i u velikom broju izvršavaju svoju misiju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *