Press "Enter" to skip to content

Sva čuda aspirina: Za kosu, mrlje, bubuljice

Aspirin je jedan od najpoznatjih lijekova za ublažavanje boli, ali njegove su moći puno veće i zapravo je dobar pomoćnik u nekim drugim situacijama, od toga da pomaže skidati mrlje s odjeće pa do toga da potiče rast biljaka i ublažava ubode od komaraca.

Aspirin zbog svog hemijskog sastava čudotvorno vraća bjelinu rublju, a da bi se to postiglo, potrebno je pet tableta rastopiti u sedam do osam litara tople vode. Posivjelo rublje kojemu želite vratiti svježinu stavite preko noći u tu otopinu te sutra operite u perilici.

Aspirin je koristan i za cvijeće ili biljke. Čini ih otpornijima i pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i pol litre vode pa raspršite otopinu po biljkama.

Pomaže i kod uklanjanja mrlja od znoja te onih od jaja. Nekoliko tableta usitnite u prah, dodajte malo vode da se napravi pasta koja se stavlja na onečišćeni dio. Drži se nekoliko minuta pa se potom stavi u perilicu rublja.

Kada vas ujede komarac dovoljno je tabletu s jedne strane malo navlažiti vodom pa staviti na mjesto uboda nekoliko minuta.

Pomaže i kod ublažavanja akni i bubuljica na način da se od nekoliko tableta i vode napravi smjesa. Drži se neko vrijeme na upaljenome mjestu i zatim skida mlakom vodom,piše Radiosarajevo

Dobar je i u borbi s dosadnom peruti, tako da se prah stavi u šampon, kosa se našamponira, pusti nekoliko minuta da aspirin djeluje i potom se ispere. piše Radiosarajevo

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *