Press "Enter" to skip to content

SVEKAR UBIO SNAHU U PAZARU, KOMŠIJE O TRAGEDIJI: PRIČAO JE DA MU JE NEKO BACIO SIHRE

Selo Crnoče, koje se nalazi između Novog Pazara i Tutina i danas je u šoku nakon jučerašnjeg saznanja da je jučer u popodnevnim satima njihov komšija Džemo E. iz vatrenog oružja oko 15 sati, poslije kratke svađe usmrtio snahu Zumretu, a potom i sebe ispred porodične kuće u ovom selu.

Mještani ovog mirnog sela, u kojem do sada nikada nije bilo ni sličnih incidenata kažu da je Zumreta bila fina, porodična žena, da je svog sina koji je učenik osmog razreda, vaspitavala i trudila se da ga izvede na pravi put dok mu je otac na privremenom radu u inostranstvu.
Kako saznaje Nova.rs, Zumretin muž i djeveri su trenutno u inostranstvu na privremenom radu. A kako je rekao jedan od rođaka, nakon što se završi škola Zumreta je sa svojim sinom trebalo da ode kod muža u inostranstvo. Zumretina svekrva je u trenutku tragedije prema jučerašnjim informacijama bila u njivi, nedaleko od kuće.

Jedan od komšija je ispričao da Džemo nije bio u dobrim odnosima sa svojom suprugom, i da je navodno jedno vrijeme živio na odvojenom spratu od svoje supruge, ali i da je također često bio i u zavađi sa Zumretom, iako je Zumreta prema riječima komšije bila dobra prema Džemu, pa je čak dok se Džemo nalazio u bolnici stalno obilazila ljekare i molila ih da što bolje vode računa o njenom svekru.

Džemo se nedavno vratio iz bolnice, gdje je imao operaciju, a komšija sa kojim su razgovarali novinari Nove.rs kaže da on a i ostale komšije sumnjaju da je imao i psihičke zdravstvene probleme:
“Skoro smo se vidjeli, kad je izašao iz bolnice počeo je da priča kako sumnja da mu je neko postavio sihr (vrstu crne magije u Islamu prim. aut.) i da ga to muči, vidio sam odmah da nešto nije kako treba sa njim”, kratko je prokomentarisao jedan od mještana sela Crnoče.
Mještani, ali i rođaci najviše žale za sinom Zumrete, kažu da je najteži trenutak bio djetetu saopštiti kad se vratio iz škole, da mu je djed usmrtio majku a potom sam sebe.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *