Press "Enter" to skip to content

TALENTOVANI AARON HUSKIĆ PORIJEKLOM IZ CAZINA U AMERICI PLIJENI PAŽNJU LJUBITELJA FUDBALA

U posljednje vrijeme naša reprezentacija je iz dijaspore dobila nekoliko kvalitetnih igrača (Dedić, Gazibegović, Hadžikadunić, Ahmethodžić…).

To je svakako pozitivan trend koji se treba nastaviti i u budućnosti. Međutim, osim iz Evrope ne treba zaboraviti ni dječake sa drugih kontinenata. U posljednje vrijeme se spominju mnoga imena na koje skauti NS BiH trebaju obratiti pažnju. Jedan od onih koji krči put ka velikoj sceni je i Aaron Huskić koji je rođen u New Yorku.

Počeo sam trenirati kada sam imao pet godina. FC Invictus je moj prvi klub, a i danas sam član ovog kluba. College na koji sam primljen i počinje u septembru 2023. zove se Le Moyne College koji će od ove godine igrati u Division 1 – predstavlja se talentovani Huskić.
Aaron je rođen u Americi 2004. godine, a može pokriti više pozicija u timu.

Igrao sam na pozicijama ofanzivnog veznjaka, a nekada i na mjestu lijevog veznog igrača. Ipak, u posljednje vrijeme najčešće pokrivam poziciju lijevog beka. Tu sam se baš dobro snašao – nastavlja Huskić.
Ne krije da mu je školovanje na prvom mjestu, ali ne odustaje od svojih snova.

Volio bih jednog dana igrati u nekoj evropskoj ligi. Svjestan sam da je potrebno mnogo rada i odricanja. Redovno treniram, čak i više nego ranije. Bilo je nekih kontakata iz Evrope, ali se na tome završilo – nastavlja talentovani fudbaler.
Iako je rođen miljama daleko od svoje grude, ne zaboravlja svoje korijene.

To se podrazumijeva. Volim otići u svoj Cazin. Prošle godine sam par dana proveo u Sarajevu i nosim lijepe utiske. Također sam bio i učesnik jednog kampa – kaže Huskić.
Redovno gleda utakmice našeg najboljeg državnog tima.

Navijač sam naše reprezentacije. Pomno pratim sve utakmice. Nadam se da će ova generacija igrača predvođena Džekom, Pjanićem, Kolašincem napraviti veliki rezultat i plasirati se na EP. S obzirom na to da se prvenstvo igra u Njemačkoj, vjerujem da bi imali ogromnu podršku sa tribina – istakao je talentovani Aaron Huskić.

Hayat

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *