Press "Enter" to skip to content

Tegeltija poručio Bošnjacima: U Evropi će uvijek znati da ste muslimani, ne možete prebroditi evropsku islamfobiju

Islamofobija u Evropi je duboko ukorjenjena i niko u Evropi neće zaboraviti da su Bošnjaci muslimani, čak i ako Bošnjaci to zaborave, kazao je on

Milan Tegeltija, savjetnik još uvijek aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ponovo je na Twitteru dijelio lekcije Bošnjacima i njihovoj reputaciji u Evropi.

Ističe kako je nemoguće prebroditi evropsku islamofobiju. Pokušaj toga kroz građanski koncept je, kako kaže Tegeltija, gubljenje vremena.

– Ne postoji način da bošnjački političari prebrode evropsku islamofobiju. Zabluda da je to moguće kroz građanski koncept samo je gubljenje vremena, rekao je Tegeltija.

Tegeltija dodaje kako u Evropi niko neće zaboraviti da su Bošnjaci muslimani.

– Islamofobija u Evropi je duboko ukorjenjena i niko u Evropi neće zaboraviti da su Bošnjaci muslimani, čak i ako Bošnjaci to zaborave, kazao je on.


U narednom tweetu Tegeltija je dodao.

“Evropa nema problem da istoleriše muslimansku prisutnost u evropskoj svakodnevnici , ali ne može istolerisati muslimane kao politički faktor odlučivanja u Evropi.
Srbi i Hrvati su zbog toga i sami žrtve te islamofobije, jer su prinuđeni da budu kontrolni faktor koji ne dopušta nikakvu državu sa muslimanskom većinom u Evropi ili u kojoj bi muslimani bili dominantni politički faktor. Da nije tako, odavno bi se BIH pidijelila na tri dijela”.
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *