Press "Enter" to skip to content

TEGELTIJA SE VRATIO TRIDESET GODINA UNAZAD I SAD MU SMETAJU BOSANSKI ŠEHIDI

Kada su poginule borce muslimane proglasili šehidima, Bošnjaci su ratu dali vjerski karakter borbe za islam, rekao je Tegeltija

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a BiH i aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, poznat je po svojim svakodnevnim oglašavanjem na društvenim mrežama.

Tegeltija na svojim privatnim profilima obično “tumači” dnevno-politička dešavanja u BiH, regionu i svijetu, a ovoga puta vratio se 30-ak godina i govorio o agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Dodikov savjetnik govorio je o poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine – šehidima. On kaže da su “Bošnjaci ratu dali vjerski karakter kada su poginule borce prozvali šehidima”.

Iako to nije direktno naveo, kao što to često radi njegov šef, jasno je da Tegeltija na ovaj način želi reći kako su se Bošnjaci borili za “islamsku BiH”.

– Kada su poginule borce muslimane proglasili šehidima, Bošnjaci su ratu dali vjerski karakter borbe za islam. U svakom značenju riječi šehid on je uvijek vezan za islam bez dileme. Za kakvu BIH se borilo i bori Sarajevo govori to da su oni muslimani koji su poginuli u toj borbi šehidi, rekao je Tegeltija.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *