Press "Enter" to skip to content

Teško bolesni dječak je proslavio 3. rođendan, pobijedio je sve prognoze

Maleni dječak s rijetkom bolešću je proslavio treći rođendan iako su mu liječnici prognozirali da neće živjeti više od dvije godine.

Maleni dječak s rijetkom bolešću je proslavio treći rođendan iako su mu liječnici prognozirali da neće živjeti više od dvije godine.

Nash ima rijetku neuromuskularnu bolest i nedavno je bio počašćen kada je na paradu na njegov treći rođendan stiglo više od 100 kamiona, autobusa, automobila i vozila.

Parada je održana 17. studenog u Lincolnshireu u državi Illinois, u znak proslave života Nasha Stinemana.

“Nash je najinspirativnije ljudsko biće i najjača osoba koju poznajem”, rekla je mama Brittany Stineman za Good Morning America.

“Bio je to zakonito najposebniji dan u našim životima … i nevjerojatan zbog svih ljudi koji ga nikada nisu sreli, ali tako snažno stoje uz njega”, rekla je.

Nashu je dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija u dobi od 11 mjeseci, što uzrokuje mišićnu slabost i otežano disanje. Bolest je uzrokovana naslijeđenom mutacijom gena, prema podacima Informacijskog centra za genetske i rijetke bolesti.

Nash je jedina osoba u Illinoisu kojoj je dijagnosticirana takva bolest. “Rečeno nam je da neće živjeti prije dvije godine”, kaže obitelj Stineman.

Neprofitna organizacija Smash SMARD koju je pokrenula obitelj Stineman surađuje s istraživačima na pronalaženju mogućnosti liječenja. Do sada su prikupili dva milijuna dolara za liječenje svog sina i druge djece poput njega koja trebaju sličnu terapiju,piše Magazin.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *