Press "Enter" to skip to content

TIJELO OSMOGODIŠNJAKA NAŠLI U RUŠEVINAMA ZGRADE U MAJČINOM ZAGRLJAJU

Užasan zemljotres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dječaka srbijanskog porijekla.

Pod ruševinama zgrade u kojoj su živjeli u Iskenderunu, kako nezvanično saznaju Novosti, zauvijek je zaustavljeno djetinjstvo osmogodišnjeg Robina Pejkovića.

Osmogodišnjak je nastradao u ruševinama zgrade u zagrljaju majke Sane koja je povređena i zbrinuta u jednoj od bolnica ovog lučkog grada. Povrede su bile takve da je maleni Robin podlegao na mjestu. Nije bilo spasa ni u maminom zagrljaju, koja je pokušala da ga te noći, dok je spavao, rukama i tijelom zaštiti.

Oca Igora, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vijest je zatekla u Meksiku gdje sada radi. Vijest je zatekla najbliže Igorove rođake u Kragujevcu i Beogradu.

  • Bio je izuzetno pametno i lijepo dijete. Plavokos, vedar, pravi anđeo… Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvijek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvijek rastadosmo – ispričao je vidno potresen Igorov brat od tetke Saša Joksimović.

Otac Igor je zanijemio od bola.

  • Igor je jedva govorio. Ovo ga je slomilo. Prosto čovjek nema riječi da opiše nesreću koja nas je zadesila – jedva progovara i Saša.

Igora je put iz Srbije, iz Kragujevca, odveo u Iskenderun, na obale Egejskog mora. Dobio je posao, kao mašinski inženjer, u jednoj evropskoj kompaniji. Tamo je ubrzo i upoznao svoju Semu, profesorku engleskog iz Iskenderuna. Kako se kompanija u kojoj je radio pomjerala tako je i njih kroz svijet vodio put. Turska pa Amerika.

U Americi se rodio i njihov Robin u septembru 2014. godine. Kada je uveliko kotrljao svoje lopte, zakotrljao se i novi put zbog Igorovog posla. Nova adresa, Rusija, a poslije izvjesnog vremena vratili su se u Tursku, gde su nastavili život prepun ljubavi, sreće i planova. Velika podrška bila im je Semina porodica, posebno Robijeva baka. Kada je maleni ušao u petu godinu, tata je ponovo morao na put.

VIŠE OD 11.000 MRTVIH

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju, podsjetimo, prema posljednjim zvaničnim podacima poginulo je više od 11.200 ljudi.

Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

Srbija je poslala dodatne spasilačke timove. Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije biće angažovani u gradu Odabasi.

Posao ga je odveo u Meksiko, a mama i on ostali su u Iskenderunu. Robin je tu krenuo u školu i prepolovio drugi razred. Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad.

  • Ne mogu ni da zamislim Senin i Igorov bol za djetetom – kaže kao za sebe Saša Joksimović.
  • Ne mogu ni da zamsilim kako će im život trajati bez njihovog malog anđela. Stvarno je bio kao anđeo. Po svemu je bio takav. Bio je ukras u našim kućama, velika radost i Igorovoj majci Slobodanki i bratu Aleksi koji žive u Kragujevcu.

Maleni Robin Pejković sahranjen je na pravoslavnom groblju u Iskenderunu. Opelo je služio grčki sveštenik. Na vječni počinak dječaka zauvijek usnulog u maminom naručju ispratili su njegovi najbliži, tata Igor i mama Sena.

Tuga ovih ljudi utopila se u slike sveopšte nesreće i užasa: u trenutku kada je sahranjivan plavokosi dječak porijeklom iz Srbije, sahranjivalo se na sve strane u ovom lučkom gradu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *