Tragedija: Oglasila se majka dječaka (2) koji je umro od gladi nakon što je otac imao infarkt

Mališan Bronson Battersby umro je od gladi i žeđi nakon što je njegov otac preminuo od srčanog udara. Majka Sarah Piesse uvjerena je da bi dvogodišnjak još bio živ da su socijalne službe odradile svoj posao.

Bronson je bio premalen da dosegne policu na kojoj su bile grickalice. Naime, otac ih je baš prije tragedije preselio na gornju policu kako ih dječak ne bi mogao sam uzimati kad god poželi.

“Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu podnijeti to”, kazala je Sarah, piše The Sun.

Zbog njegove smrti pokrenuta je istraga socijalnih službi, ali preispituje se i je li policija učinila sve što je mogla.

Dječak i otac zadnji put su viđeni živi 14 dana prije nego su pronađena njihova tijela.

Socijalni radnik je posjetio njihov dom 2. januara, nakon što je kontaktirao oca 27. decembra. Ali nije dobio odgovor i, nakon što se raspitivao na drugim adresama gdje bi dijete moglo biti, kontaktirao je policiju. Vratio se u kuću nenajavljen dva dana kasnije i ponovo kontaktirao policiju jer još uvijek nije bilo odgovora. Tijela oca i sina nisu pronađena sve dok socijalni radnik nekoliko dana kasnije nije ušao u kuću koristeći ključ od stanodavca, rekla je porodica za Sun.

Dječakova majka Sarah Piesse (43) rekla je da je posljednji put vidjela sina prije Božića nakon svađe sa Kennethom. Pretpostavlja se da je njen bivši preminuo od srčanog udara najkasnije 29. decembra, piše Guardian.

Rezultati obdukcije ukazuju na smrt djeteta od gladi i dehidracije.