Press "Enter" to skip to content

Tragedija u Americi: U policijskom automobilu preminuo Bosanac Ervin Karić

Ervin Karić, Bosanac rodom iz Kalesije, preminuo je 2. augusta u službenom automobilu u blizini policijske stanice u američkom Concordu.

Karić je bio je mladi policajac kojeg su pronašli u beživotnom stanju u policijskom vozilu.

“S velikom tugom javljamo da je naš policijski službenik Ervin Karić, koji je tek počeo s radom, prerano preminuo. Dana, 2. augusta, oko 14:45 sati, policajac Karić pronađen je mrtav u svom vozilu u blizini policijske akademije u Concordu. Ova se tragedija nije dogodila u krugu akademije ili za vrijeme nastave. Naše saučešće njegovoj porodici, prijateljima i saradnicima te svima koji su pogođeni ovom tugom.

Jedinica za teške zločine državne policije New Hampshirea istražuje ovaj incident. prneosi “Radiosarajevo“.

Tijelo policajca Karića odvezeno je na obdukciju u Ured medicinskog istražitelja u Concordu.
Uzrok smrti nije potvrđen od strane Ureda sudske medicine, međutim, možemo izvijestiti da smrt nije sumnjiva i da nema opasnosti za javnost od ovog incidenta.

Policajac Karić bio je omiljen među svojim kolegama u policijskoj stanici Bow i brzo je postao dio porodice naše policijske uprave. Nedostajat će nam. Počivaj u miru Ervine Kariću”, naveli su iz Policijske akademije države New Hampshire.

Na stranici Gofundme u toku je akcija pomoći porodici karić da bi se Ervinovo tijelo prebacilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se obaviti dženaza.

Do pisanja ovog teksta prikupljeno je 6.555 dolara (12.600 KM). Plan je da se prikupi 10.000 dolara (19.200 KM).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *