Press "Enter" to skip to content

TRAGEDIJA U TUZLI: Bačena bomba na Paša Bunaru, 2 osobe poginule, dijete ranjeno! Evo šta se desilo!

Još uvijek se utvrđuju okolnosti ovog događaja.

Dvije osobe smrtno su stradale, a jedna povrijeđena jutros u 07:20 sati u naselju Paša Bunar (Tuzla), gdje je aktivirana  bomba, potvrđeno je za RTV Slon u MUP-u Tuzslanskog kantona (TK).

Nezvanično, radi se o porodičnoj tragediji u kojoj je muškarac zaklao suprugu, a zatim aktivirao bombu, kojom je usmrtio sebe i ranio njihovo dijete. Odmah po dojavi, na lice mjesta osim policije izašli su i Službenici hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su  na terenu povrijeđenom djetetu ukazali prvu pomoć, zatim ga prevezli u UKC Tuzla.

Kako su naveli u policiji, još uvijek se utvrđuju okolnosti ovog događaja.

Razgovarali smo i s komšijama porodice koje je ova vijest jutros ostavila u šoku. Jutros rano čuli su eksploziju, ali nisu ni slutili da se radi o ovakvoj tragediji, jer je u pitanju familija koja nije od ranije poznata, kao problematična.

Iz Tužilaštva TK su započeli uviđajne radnje. Potvrdili su informaciju da su dvije osobe smrtno stradale, najvjerovatnije supružnici , dok je njihovo dijete ranjeno i prevezeno na UKC Tuzla. Na teren su izašli tužilac i istražitelj sektora krim policije MUP-a TK. Utvrđuju se okolnosti događaja.

– Više informacija trebalo bi biti poznato nakon obavljenog uviđaja, izjavio je Admir Arnautović, predstavnik za javnost u Tužilaštvu TK.

(Doznajemo.com/RTV Slon)

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!