Press "Enter" to skip to content

Tri dankinje prešle na islam u istom danu

Tri dankinje prešle na islam u istom danu
Moja sestra, prijateljica i ja primile smo islam u istom danu, i to je bio izuzetan dan u mom životu. Bilo je to veliko iznenađenje za sve oko nas.
Direktor škole je zaprijetio da će nas izbaciti iz škole ako nas vidi kako obavljamo namaz i odbio je moju molbu da nam dodijeli mjesto za molitvu. Nastavnica me upitala: “Postoji li neki musliman u tvom životu?” Rekla sam: “U mom životu nema muškarca muslimana, već je ovo čvrsto uvjerenje, iskrena želja i najbolji izbor. Ostavite loše slike koju mediji predstavljaju o islamu, istražite islam sami kako biste spoznali njegovu pravu vrijednost i istinost.”
Kada sam donijela odluku da pređem na islam i izgovorila dva svjedočanstva vjere u mjesecu ramazanu, osjetila sam sigurnost kakvu do sada nisam osjećala i odmah sam počela postiti. U Plemenitom Kur’anu našla sam jasno objašnjenje za sva svoja pitanja, a to je ono što sam željela. Kad god bi mi se pojavio problem, okrenula bih se Božijoj Knjizi. Tu pronalazim rješenja za svoje probleme i osjećam nevjerovatnu sreću, i nadam se da ću naučiti arapski jezik kako bih mogla direktno razumjeti Kur’an i biti u stanju da upijam duboke sadržaje islamske vjere.
Kada sam svoje stare slike zamijenila novim slikama sa hidžabom, neki su me ismijavali, komentarišući da Noć vještica još nije došla. Svima kažem: “Ostavite negativan diskurs koji emituju mediji o islamu, posebno na društvenim mrežama. Prvo shvati islam, pa onda piši šta hoćeš i ne dozvoli da drugi kontrolišu tvoj um.”
Nakon mog prelaska na islam i nošenja hidžaba, moje misli su se potpuno promijenile, i shvatila sam da je na prvom mjestu zadovoljstvo Stvoritelja a ne zadovoljstvo i odobravanje ljudi, i shvatila sam da mi je moje tijelo i moj izgled povjerio Uzvišeni Allah i to moram čuvati i brinuti o tome.
Rekli su mi da neću moći izdržati u ovoj vjeri, da je to teška vjera, da su njena učenja glomazna i njeni troškovi višestruki, pokušali su sa mnom sve ne bih li ostavila islam, ali ja sam imala jedan cilj – da se približim Bogu. Još uvijek sam u fazi učenja, a voljela bih da ispunim svoj san i budem izvor inspiracije za nove muslimane.
Julia ima 20 godina, živi na ostrvu Šjeland, sjeverno od Kopenhagena. Pored studija, radi kao pomoćnica u kuhinji u domu za stare i nemoćne. Julia dodaje: “Nadam se da ću formirati muslimansku porodicu čiji su stubovi zasnovani na pokornosti Uzvišenom Allahu.”
num

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *