Press "Enter" to skip to content

TRI DRUGA, BRATA, ANĐELA! POTRESNE RIJEČI PRIJATELJA NASTRADALIH TINEJDŽERA: NISU BILI PRVI PUT U KOLIMA

Srca svih građana Rožaja, u Crnoj Gori, danas kucaju kao jedno.

  • Prerano je bilo, prerano za zadnji pozdrav. Mladost nestade u trenu, ostaje nam samo previše patnje i bola – riječi su porodičnog prijatelja porodica Mujević i Dautović, trojice mladića koji su noćas nastradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Rožaje – Bać.

Kako govori prijatelj neutješnih porodica, nada se da će četvrti mladić F. D. (17) preživjeti.

Život su izgubili amidžići A. M. (16) i S. A. (16), dok su poginuli I. D. (16) i teško povrijeđeni F. D. (17), takođe, amidžići.

  • Zvuci sirene koje su noćas odzvanjali su zamijenili zvuci vapaja i jaukanja majki, sestara, rođaka i prijatelja naših mladih i tek započetih života koji su se u trenu ugasili. Njih četvorica su bili ako jedno, družili su se, izlazili, voljeli se – kroz suze priča sagovornik.

Kako on dodaje za nesreću je čuo, ali dodatno ga je pogodilo kada je saznao da ima nastradalih, a dodatno ga je slomila činjenica da su to djeca njegovih prijatelja.

  • Divni, vaspitani, mladići koji su tek zakoračili u svijet. Nisu bili prvi put u kolima, najvjerovatnije da su magla i mokar kolovoz učinili svoje, a neiskustvo je dovelo do nesnađenosti. Možemo sada raspredati šta se i kako dogodilo, ali njih nema. Tri druga, tri brata, tri anđela, poletjela su visoko u nebo. Postali su naši junaci, naši zaštitnici – dodao je sagovornik.

Podsjetimo, tinejdžeri su kobne večeri bili u kafiću u Rožajama. U jednom trenutku krenuli su kući, kada je jedan od poginulih dobio navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice. Tada je navodno, uslijed neprilagođene brzine A. M. izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega su kolima sletjeli u rijeku Ibar.

Takođe, mještani Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kulminirala nesreći, ali i nedostatak zaštitne ograde na tom dijelu puta kao i rasvjete.

Prilikom slijetanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihovo auto je sletjelo sa nekih 20 metara u provaliju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *