Press "Enter" to skip to content

Troškovi realizacije Bh. povorke ponosa su 30.000 KM, organizatori se nadaju pomoći građana

Ovogodišnji troškovi organizacije Povorke ponosa iznose nešto više od 30.000 KM, a iz organizacije ističu kako im nedostaje još 5.000 KM kako bi povorka bila realizovana.
Ističu da im je novac potreban za betonske i metalne ograde koje će biti postavljene na ruti šetnje, zaštitare, hitnu pomoć i slično.

Ističu da im je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto pružio podršku iz svog kabineta osiguravajući 25.000 KM, međutim to nije dovoljno.

“Iako šaljemo jasnu poruku institucijama i nadležnim organima da LGBTIQ osobe ne trebaju plaćati za svoju sigurnost, nažalost trenutni Zakon o javnom okupljanju institucijama to dozvoljava. Zbog toga želimo da ovu razliku solidarno pokrijemo svi i sve zajedno”, rekli su.

Naglašavaju kako im je svaka marka važna i da će značajno doprinijeti plaćanju ovog troška. Naveli su i račun na koji novac može biti uplaćen.
“Učestvujte sa nama u ovoj borbi, pružite nama podršku, a dođite na povorku i jasno poručite da je dosta ovakvog tretmana i da svi i sve zaslužujemo da slobodno šetamo ulicama. Donirati možete dolaskom na naše događaje ili uplatom na račun”, navode.
Prenosi Klix

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *