Press "Enter" to skip to content

Tuđmanov sin ponovo prijeti Bosni i Hercegovini

Bivši šef hrvatskih obavještajnih službi Miroslav Tuđman, zločinac koji je bio na čelu sprovođenja udruženog zločinačkog poduhavata protiv Bosne i Hercegovine, ponovo prijeti Bošnjacima i našoj zemlji. Tuđman je ovaj put poručio “da su se sve višenacionalne države raspale devedesetih godina prošlog vijeka, te da unitarna BiH nema budućnost”.

Tuđman za portal “Direktno” ističe da je u bošnjačkoj politici već 30 godina prisutna linija koja zagovara unitarnu BiH.
– To je naprosto u suprotnosti sa interesima druga dva konstitutivna naroda. Pogotovo sa interesima Hrvata, koji nemaju svoj entitet, odnosno svoje političko okruženje gdje mogu ravnopravno participirati u vlasti i donošenju odluka – navodi Tuđman.
ON prijeti Bakiru Izetbegoviću da “brani poziciju koja je direktno na štetu Hrvata, a koja će, posljedično, biti i na štetu Bošnjaka”.
Tuđman poručuje da u Sarajevu trebaju da znaju da BiH mora ispuniti standarde i uslove EU.
– Prema tome, Hrvatska kao članica EU ne samo da može, već ima obavezu da insistira na promjenama Izbornog zakona kako bi se uspostavili demokratski odnosi u BiH, te kako bi Hrvati kao konstitutivni narod mogli ostvarivati svoja konstitutivna prava – kaže Tuđman.

Saff

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *