Press "Enter" to skip to content

TUGA DO NEBA: DJEVOJČICA IMAN PREMINULA ZBOG HLADNOĆE I LOŠIH USLOVA U KAMPU

Djevojčica iz Sirije Iman Ahmed Leyla, koja je s porodicom zbog režimskih napada bila prisiljena izbjeći prema granici s Turskom, preminula je od posljedica niskih temperatura i loših uslova u kampu.

Sirijsko-američko medicinsko društvo (SAMS) saopćilo je kako je otac u četvrtak u centar u Afrinu u naručju donio djevojčicu.

U saopćenju se navodi kako je djevojčica zbog pothlađenosti preminula prije nego što je prebačena u bolnicu.

Uposlenik bolnice u Afrinu izjavio je kako su ustanovili da je djevojčica preminula dva do tri sata prije nego što ju je otac donio u bolnicu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kada su je donijeli, srce nije kucalo. Otac je kazao kako su živjeli u baraci koja nije imala ni prozora i da su bili izloženi izrazito niskim temperaturama. Pretpostavljamo da je djevojčica preminula zbog pothlađenosti. Kad je donesena bila je poput leda”, rekao je uposlenik.

U izvještaju iz bolnice navodi se i kako je djevojčica od godinu i po težila 4,5 kilograma. Navodi se i kako je djevojčica bolovala od cerebralne atrofije.

Porodica je zbog ruskih i režimskih napada iz Istočne Gute, koja pripada Damasku, 2018. izbjegla u Idlib. Zbog napada koji su i tu izvedeni, bili su prisiljeni migrirati na područja nedaleko od granice s Turskom.

Zbog napada koje režimske i ruske snage izvode na zonu deeskalacije sukoba, od januara 2019. prema tursko-sirijskoj granici izbjeglo je 1,8 miliona civila.

Izvor:hayat.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!