Press "Enter" to skip to content

TUGA DO NEBA: PREMINULA 32-GODIŠNJA BIVŠA ODBOJKAŠICA IZ BIH

Iz Foče je sinoć stigla tužna vijest.

Vrbarac je svojevremeno nastupala za ekipu Maglića, a vijest o njenoj smrti objavio je Sindikat Granične policije Bosne i Hercegovine.

Danas je u 32. godini nakon kraće i teške bolesti preminula policijska službenica GP BiH Maja Vrbarac. Maja je bila uzoran policijski službenik, dugogodišnji kapiten OK Maglić Foča. Sindikat GP BiH upućuje iskreno saučešće njenoj porodici kao i svim radnim kolegama, građanima Foče i sportskom kolektivu OK Maglić Foča. Vječna joj slava i hvala – poručili su iz Sindikata Granične policije BiH.

Od nje se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji.

Iz Udruženja Odbojkaških sudija su napisali:

Danas je iz Foče stigla tragična vijest za cijelu odbojkašku porodicu u Republici Srpskoj. Nakon kraće i teške bolesti u 32. godini života, preminula je Maja Vrbarac (rođena Mašić).
Maja je rođena 1991. godine i bila je dugogodišnji igrač OK Maglić iz Foče. Više sezona je bila kapiten u svom matičnom klubu. Predvodeći svoje saigračice u sezoni 2017/2018, odbojkašice Maglića napravile su istorijski uspjeh osvajanjem titule šampiona Prve lige R. Srpske i plasmanom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Bez sumnje, najveći uspjeh za klub bogate tradicije koji postoji već 60 godina, napravljen na čelu sa Majom Vrbarac.

Pored Maglića, Maja je još nastupala za OK Goražde iz Goražda, sa kojim se takmičila u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nažalost, nakon velikog broja pobjeda i uspješne odbojkaške karijere, Maja je izgubila onu najvažniju, životnu bitku, ostavivši iza sebe porodicu, mnogobrojne prijatelje, bivše saigračice, trenere…

Maja Vrbarac će biti sahranjena u Foči, u srijedu 03. avgusta.
UOS OSRS upućuje najiskrenije saučešće Majinoj porodici, prijateljima i OK Maglić iz Foče. prenosi hayat.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *