Press "Enter" to skip to content

Tuga u bh. gradu, preminula savjetnica načelnika Almina Alagić: Svaki zadatak je obavila perfektno!

Savjetnica načelnika Općine Tešanj Almina Alagić preminula je 52. godini, potvrdio je na društvenim mrežama državni parlamentarac Šemsudin Mehmedović.

Naša draga Almina Alagić! Časno je bilo poznavati je. Svaki zadatak je obavila perfektno! Allah joj se smilovao – napisao je Mehmedović, piše Titox.net.

Ona je rođena 1971. godine u Tešnju. Na Filozofskom fakultetu u Tuzli 1996. diplomirala je razrednu nastavu, zvanje magistar metodike BHS jezika stekla je 2013, a doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Doktorirala je pedagoške nauke 2019. (mentor dr. Refik Ćatić), a drugi doktorat, iz oblasti metodičkih nauka, odbranila je 2021. godine (mentorica dr. Dunja Anđić, profesorica na Univerzitetu u Rijeci).

Sudjelovala je u radu niza stručnih seminara i konferencija, te objavila više naučnih i stručnih radova. Izbor u akademsko zvanje docent iz oblasti pedagogije dobija 2019, a 2022. godine izbor u zvanje iz oblasti metodičkih nauka.

Od 1997. do 1999. godine radila je u O.Š. “Novi Grad” u Tuzli kao nastavnik likovne kulture. U O.Š. “Huso Hodžić” u Tešnju bila je profesorica, potom i direktorica. Od 2016. do februara 2022. bila je direktorica Opće biblioteke u Tešnju, a nakon toga je bila na dužnosti pomoćnice Načelnika Općine Tešanj za društvene djelatnosti i investicije. Dobitnica je državnog priznanja za volonterizam i rad sa mladima, piše Crnahronika.info.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *