Press "Enter" to skip to content

TUGA U BIH: PREMINUO 33-GODIŠNJI MAID BUCMAN

Odbojkaški sudija iz Mostara Maid Bucman rođen 1989. godine preminuo je nakon borbe sa bolešću, objavio je Odbojkaški savez BiH.

Bucman je bio premijerligaški sudija i dugogodišnji predsjednik Sudijskog odbora Mostar, a savez se od njega oprostio dirljivom porukom.

“Maid Bucman je bio osoba koja je živjela za odbojku i istinski je uživao u odbojci. Osoba ispunjena pozitivnom energijom, vedar i nasmijana, uvijek spreman pomoći i pružiti podršku. I zato je bio cijenjen član BH odbojkaške porodice”, stoji u saopštenju Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

“Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine upućuje izraze iskrenog saučešća porodici Bucman. A Maida ćemo zauvijek pamtiti kao čovjeka velikog srca, u kojem je bilo mjesta za svakoga”, navode iz Saveza.

Dženaza polazi u nedjelju 22.01. ispred džamije Rotimlja poslije ikindije namaza, a obaviće se u haremu Orašlje u 14:45 sati, gdje će se obaviti ukop.

Iza Maida ostali su majka Remza, očuh Rizo, sestre Fatima, Maida i Aida i brat Aid, te mnogobrojna porodica i prijatelji.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *