Press "Enter" to skip to content

TUGA VELIKA: Tijela Adne (21), njene mame Senade (57) i njene bebice poslana na obdukciju

Foto: Privatna arhiva

Tijela tri osobe koje su nastradale jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17, na dionici Hadžići-Pazarić, prebačena su u prosekturu Bare (Sarajevo), gdje u skladu s naredbom dežurnog tužioca treba biti obavljena obdukcija.

Kako je navedeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), čekaju se nalazi vještaka mašinske i saobraćajne struke, koji se trebaju izjasniti o uzrocima ove stravične saobraćajne nesreće.

Poginuli su članovi iste porodice, tačnije žena, njena majka i njena beba… U pitanju su Adna Divović (21), njena četveromesečna beba te njena majka Senada Serdarević (57), svi iz Hadžića. Do nesreće je došlo kada se putnički automobil u kojem su se nalazile stradale osobe direktno sudario s kamionom MAN. Vozaču kamiona M.M. (42) iz Visokog je također ukazana medicinska pomoć.

Kako je navedeno u zvaničnom obavještenju za javnost MUP-a Kantona Sarajevo, automobilom “peugeot 307”, koji se sudario sa kamionom “MAN” upravljala je 21-godišnja A.D., nastanjena u Hadžićima, a sa kojom su se u trenutku nesreće nalazili S.S. (57) i dijete rođeno 2019. godine.

Foto: Nastradala 21-godišnjakinja bila je za upravljačem automobila. Njena majka (fotografija dole) je stradala kao suvozač

Podsjetimo, u pitanju su majka, njena beba i njena majka, a svo troje su stradali na mjestu nesreće.

Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čija ekipa je na mjestu nesreće ukazala ljekarsku pomoć i vozaču kamiona, 42-godišnjem M. M. iz Visokog.

– Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode – navedeno je iz policije.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!