Press "Enter" to skip to content

TURCI SRBIMA ODGOVORILI ZAŠTO NIJE BILO SRPSKE ZASTAVE NA KOREOGRAFIJI

Navijači turskog Trabzonspora napravili su fantastičnu koreografiju uoči meča protiv Basela u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi posvećenu razornom zemljotresu koji je nedavno pogodio ovu državu i Siriju.

U centru koreografije nalazi se spasilac, u njegovim rukama je beba, a uz poruku “hvala vam”, na šljemu su iscrtane zastave država koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa.

Treba reći i to da se može vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine, a uz BiH su zastave mnogih zemalja koje su poslale spasioce u ovu državu.

Međutim, tu nije bilo srpske zastave, iako su srpski spasioci bili u Turskoj. Mnogi su se pitali zašto je tako, a jedan od ljudi koji je učestvovao u pravljenju koreografije je ponudio objašnjenje:

“Nije bilo nikakve namjere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamjerno smo zaboravili zastave nekih zemalja”, rekao je Muahamed Jazići.

Uslijedilo je i izvinjenje:

“Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *