Press "Enter" to skip to content

TUŽAN KRAJ POTRAGE: Pronađeni ostaci aviona koji se srušio u planinama…

Letjelica tipa “Twin otter” kanadske proizvodnje izgubila je kontakt sa kontrolnim tornjem blizu sletanja u oblasti sa dubokim riječnim klisurama i planinskim vrhovima.

Ostaci aviona sa 22 putnika i člana posade nestalog u planinama Nepala, pronađeni su, objavio je danas zvaničnik nepalske vojske. Do sada je pronađeno 14 tijela, a potraga se nastavlja za ostalim, rekao je za France presse portparol lokalne Uprave za civilnu avijaciju.

On je ocijenio je da vremenske prilike veoma loše i da je na mjesto jučerašnje nesreće dovedena jedna ekipa, ali i da je za sada nemoguće obaviti letove da bi stiglo još ljudi neophodnih u akciji potrage. Vojska je preko Twittera objavila snimak mjesta udesa iz aviona na kome se vide razbacani dijelovi letjelice na planini.

Avion kompanije “Tara Air” bio je na redovnom 20-minutnom letu iz grada Pohare, 200 kilometara zapadno od Katmandua do planinskog grada Jomsoma.

Letjelica tipa “Twin otter” kanadske proizvodnje izgubila je kontakt sa kontrolnim tornjem blizu sletanja u oblasti sa dubokim riječnim klisurama i planinskim vrhovima.

Loše vrijeme i mrak zaustavili su noćas potragu ali vojni helikopter i privatni helikopteri nastavili su je jutros. Vojska i spasilačke ekipe krenule su ka mogućem mjestu nesreće, koje je zoni nazvanoj Sanosvare, u oblasti Mustang.

U letjelici je bilo 19 putnika, među kojima dvoje Nijemaca, četvoro Indijaca i deset Nepalaca, i tri člana posade.

Jomsom poznat kao mjesto polaska planinara za Himalaje nalazi se na 20 minuta leta od Pohare, drugog po veličini nepalskog grada.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *