Press "Enter" to skip to content

TUŽNA PRIČA: Zeničanin živi ispod mosta, rodbina mu uzela stan, spava na kartonu, ima epileptične napade…

Tužna priča stiže iz Zenice, a koju donosi sarajevsko udruženje “Obraduj nekoga”. Naime, radeći humanitarne aktivnosti, oni su posjetili i Zeničanina koji živi u Peharama pod mostom. Njihovu objavu prenosimo bez intervencija.

-Jednog od prethodnih kišnih dana, posjetili smo Zeničanina Mirnesa i odlučili napisati ovu objavu.

O Mirnesu ne znamo puno, tek onoliko koliko nam je sam pričao o sebi. Da mu je majka umrla prije nekoliko godina, da on boluje od epilepsije i da često ima napade…

Godinama, s vremena na vrijeme, kada imamo donacija, mi iznenada odnesemo Mirnesu. Nikada ga nismo zatekli u nekom stanju koje bi nam aludiralo da Mirnes nije za pomoć. Štaviše, stan u kojem je tada živio uvijek je bio čist i uredan kao da o njemu brine ženska ruka.

Međutim, kada smo neplanski krenuli za Zenicu i povukli paket pomoći za njega, i odjeću koju smo igrom slučaja dobili ( jer mi primamo samo odjeću za bebe), Mirnes nam je rekao da unazad 20 dana živi ispod mosta… Ispod mosta na mjestu Pehare…

Tu smo ga i našli, i karton na kojem spava. Stan mu je rodbina uzela, a privremeni smještaj kod dobrog komšije Mirnes je morao napustiti.

Na nogama mu patike koje mu je poklonio jedan dobri Zeničanin koji se zatekao na ulici u vrijeme jednog od Mirnesovih napada, spasio ga, a potom mu donio patike.

Zahvaljujući plenenitom vlasniku i dobrim radnicima iz obližnje pekare, Mirnes ima hljeb, burek, kifle…

Svi koji žele na bilo koji način pomoći Mirnesu, trenutno beskućniku, mogu da nam se jave porukom da vam ostavimo Mirnesove podatke – navodi se u objavi.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *