Press "Enter" to skip to content

Tvoji Puškari će te se uvijek sjećati: Neizmjerna tuga nakon tragične smrti 19-godišnjeg Nedima

Početkom maja u naselju Begove Kafane u 16:40 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće koja je danas dobila tragičan epilog. Jedan mladi život prerano je ugašen i uvijek će ostati otvoreno pitanje zašto.

Nedima Borića ste možda poznavali, a možda niste. Nažalost, njegovo ime čuli ste danas na radiju u obavijestima o smrti. Imao je tek 19 i imao bezbroj snova i planova. Volio je i voljeli su ga, i uvijek će ga voljeti oni koji su imali tu sreću da Nedim bude dio njihovog života.

– “Učestvovalo je putničko motorno vozilo VW Jetta, kojim je upravljalo lice inicijala P. E. rođen 2004. godine dok se na istom vozilu, na zadnjem dijelu – prtljažniku, nalazilo lice inicijala B. E. rođen 2003. i isti je prilikom vožnje najvjerovatnije pao ili ispao sa vozila, nalazio se na prtljažniku ili u prtljažniku. Zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život”, bila je zvanična izjava Adnana Beganovića, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Povrijeđenom 19-godišnjaku na odjelu CUM-a Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ konstatovane su teške tjelesne povrede. Nalazio se na intenzivnoj njezi u teškom životnom stanju. Nažalost, nakon lavovske borbe za život, srce mladog Nedima nije izdržalo, a njegova smrt zavila je Cazin u crno.

Od njega se putem društvenih mreža opraštaju mnogi, još uvijek u šoku zbog još jednog iznenadnog odlaska. Među njima je objava na Facebook stranici Puškari, gdje je ovaj mladić odrastao.

– “Tragično nas je napustio naš Nedim Borić.

Nedime, tvoji Puškari će te se uvijek sjećati i nikad te neće zaboraviti.

Molimo dragog Allaha dž.š da ti podari lijepi Džennet, a tvom babi i tvojim sestrama snagu da prebrode ovu ogromnu tugu”.

Išta više reći bilo bi suvišno, trenutno beznačajno, jer njega nema. Nama ostaje da ga čuvamo u srcima i sjećanjima i da ga u petak, 13. maja, ispratimo u što većem broju i na što dostojanstveniji način.

mojcazin.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *