Press "Enter" to skip to content

U ŠVICARSKOJ POGINULA DESETOGODIŠNJA KĆERKA HUMANISTE I VATRENOG NAVIJAČA ZMAJEVA

Sudjelovao je u brojnim humanima akcijama za pomoć bolesnima, povratnicima, džematima, klubovima… Iza sebe ima stotine hiljade kilometara, koje je prešao da bi bio uz reprezentaciju, kao podrška Bosni i Hercegovini i dostavio pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Jučer je u saobraćajnoj nesreći u švicarskom Arauu teško stradala desetogodišnja Alisa Kaltak. Kćerka velikog navijača, humaniste, dobrotvora i patriote. Unatoč svim naporima liječnika danas je prestalo kucati srce Admirove princeze. Nesreća se dogodila uoči utakmice “Zmajeva” u Lisabonu, kada je na pješačkom prelazu autom udario neoprezni vozač.

Admir Kaltak nedavno je s prijateljima pokrenuo, organizirao i uspješno realizirao akciju prikupljanja pomoći više od 200.000 eura za liječenje teško bolesnog mladog nogometaša iz Sanskog Mosta Muhameda Talića.

To je samo jedna od brojnih humanih akcija u kojima je sudjelovao on i njegova porodica. Porodica, FK Brdo iz Hambarina, Željo, reprezentacija i BHF njegove su velike ljubavi.

Admir Kaltak je mnogima bio svjetlo na kraju tunela, slamka spasa. Sada, u najtežem trenutku, Admir i njegova porodica trebaju našu podršku, javljaju Sportske.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *