Press "Enter" to skip to content

Ubistvo u Hercegovini: Duševno bolesni sin nasmrt pretukao oca

Tridesetogodišnji A. P. iz Ljubuškog uhapšen je zbog sumnje da je jučer u ljubuškom naselju Humac ubio svog oca Vitu P. (64).

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), Policijskoj upravi Ljubuški oko 18 sati je prijavljeno da je A. P. pretukao oca i da je on najvjerovatnije mrtav.

– Odmah po zaprimanju prijave, na mjesto događaja izašli su pripadnici policije i Hitna pomoć, koji su u porodičnoj kući zatekli tijelo 64-godišnjaka, sa vidnim povredama koje su ukazivale da su nanesene od druge osobe, te osobu A. P. koja je registrovani duševni bolesnik – naveli su iz policije, dodavši da su 30-godišnjaka potom uhapsili i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva ZHK.

Uz prisustvo tužioca i mrtvozornika obavljen je uviđaj, a tijelo preminulog prevezeno je u mrtvačnicu “Bijeli Brijeg” u Mostaru, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija.

Iz policije su naveli da nastavljaju s postupanjem u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za krivično djelo ubistvo, te da će predmet po hitnom postupku kompletirati i uputiti izvještaj Tužilaštvu protiv A. P. (1993).

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *