Press "Enter" to skip to content

UČENICI GAĐAJU NASTAVNICU, BACAJU STOLICE, UNIŠTAVAJU INVENTAR: ŠOKANTNI SNIMCI NASILJA U ŠKOLI

Gađanje nastavnice, bacanje stolica, uništavanje školske imovine – scene su iz učionica Srednje mješovite škole “25. maj” u Tuzima (Crna Gora), s kraja prošle školske godine.

O tome svjedoče snimci na društvenim mrežama, s kojima je uprava škole, kako tvrde, upoznata tek prije desetak dana, dok u Ministarstvu prosvjete o tome ne znaju ništa.

Neprimjereno ponašanje učenika nije prijavljeno, a u Prosvjetnoj zajednici ističu da je to prvi, obavezan korak da se suzbije ovakvo nasilje.

Šokirani su snimcima iz učionica i pozivaju sve da hitno reaguju.

Neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine.

Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimjerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Junčaj nije odgovorila na pozive, a vršilac dužnosti direktora škole Sehad Ljuljanaj kazao je da incidenti nisu prijavljeni upravi škole.

On nije mogao ovim povodom pred kameru, ali je u telefonskom razgovoru rekao da je sa spornim snimcima upoznat prije desetak dana, te da su nastali u vrijeme kada on nije bio na čelu ove obrazovne ustanove.

Ljuljanaj osuđuje ovakvo ponašanje, koje, kako kaže, šalje ružnu sliku ne samo o školi u Tuzima, već i o cjelokupnom društvu i državi.

Ističe da ovakve stvari moraju da se prijave, kako bi bile preduzete adekvatne mjere, i sankcionisalo neprimjereno ponašanje.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *