Press "Enter" to skip to content

UČENIK KOJI JE IZMAKAO STOLICU PROFESORICI POKUŠAO DA SE UBIJE: U TOKU NOĆI HITNO PRIMLJEN U BOLNICU

Otac učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo.

Kako saznaje srbijanski Blic, dečak jeste primljen u bolnicu u Kruševcu.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, pokušao je da se objesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno, prenijele su “Novosti”.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž i učenika I. K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M. M (18), koji je kao i I. K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N. Ž. i M. M, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donesen na sjednici 23. novembra. I. K., se podsjetimo, ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

Profesorica Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama, pišu Novosti.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *