Ugašen još jedan mladi život

Još jedan mladi život je ugašen.
Koliko je godina imao kad je krenuo – Allah zna.
Ono što znamo je da je bio ovisan o tabletama – Pregabalin – lijek protiv bolova koji, koristeći se, utječe na blokadu natrija i kalija u krvi. Tupost u pokretima – što je i karakteristično kod onih koji ih koriste. Tokom puta su postali ovisnici. Prvo Bugarska, potom Srbija su mjesta gdje su počeli dobivati ove preparate,
a oni to koriste u velikim količinama.

Pronađen je mrtav u nekom prenoćištu.

Mladić kog sam pitala za njega i koji nam je poslao ovaj foto i ispričao detalje ovisnosti o tabletama ( Pregabalin, ili lirika) većine Alžiraca, kaže:”Tri dana pred smrt. Vidim ga u džamiji da klanja. Bio sam šokiran. Kaže mi:” Hvala Allahu ne pijem alkohol. Lako cu se riješiti tableta. ”
Ovo dijete se već 14 dana se nalazi u frižideru Mrtvačnice kantonalne bolnice. Slučajno su nam iz D.O.O ” Sesad”, rekli da nemaju potpunu dokumentaciju o njemu i mi smo se uključili da bi se posmrtni ostaci poslali što prije porodici u Alžir.
Molimo uzvišenog Allaha da mu se smiluje i podari mu Džennet, a njegovoj porodici sabur.
MOLIMO BEZ KOMENTARA I RASPAVA. SVE ČEMO BRISATI.
Svaki dan se susrećem sa njihovom patnjom. Njihova bol je i moja, njihova radost je i moja. Ne želim nikakve rasprave. Ako možete uputite dovu ili novčano pomozite druge žive. Učinite. Od vaših rasprava nema se koristi.
Allah nam se svima smilovao. Napomena. Novac ne skupljamo za sve slučajeve. Do sada troskove je snosila Alžirska ambasada u Rimu.

Zemira Gornjac

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara