Press "Enter" to skip to content

UGAŠENA LOZA ONDER: DENIS (23) BIO PERSPEKTIVAN IT STRUČNJAK, SPREMAO SVADBU

Gradačac je neutješan zbog ubistva Nizame Hećimović i Denisa Ondera(23), sposobnog IT stručnjaka, kao i njegovog oca Đengiza.

– Niza je bila fina i velika je grehota za to nevinašce što je ostalo i bez majke i bez oca. A nevini momak koji je sa to malo godina mnogo stekao poštenim radom nastrada ni kriv ni dužan.

Koliko znam njegov otac Đengiz je imao sukob sa ubicom, a ne on. Denis je bio duša, čaršijsko dijete. Vrijedan, ljubazan, nasmijan. Takav je bio – rekao je jedan mladić zaposlen u lokalima nadomak mjesta na kojem je Denis ubijen u kolima u pokretu.

Njegovo mišljenje dijele i radnici iz susjednog lokala koji su ga vidjali i sa njim bi popričali skoro uvijek kada bi tu u kraju jeo u lokalima. Radnici iz fast food-a Denis se skoro povjerio da planira da proda Volvo džip u kojem ga je Nermin Sulejmanović upucao.

– Pričao mi je dva dana prije nego što se ova tragedija dogodila da hoće da proda svoj džip jer je mogao za njega da uzme 45 hiljada- priča djevojka suznih očiju.

Prepričava da je nesrećnik i kupca za kola bio našao i da je znao gdje će odmah da uloži novac.

– Pare je htio da uloži u opremanje novog stana koji je kupio u novoj lijepoj zgradi u gradu, ali nije mu se dalo. Htio je da se osamostali pa i oženi. Mnogo je žalosno što ga više nema i što ga nikada više neću vidjeti- uz plač zaključuje Gradačanka.

Ubistvo koje je potreslo Gradačac i šire područje dogodilo se 11. avgusta kada je Nermin Sulejmanović pucao u Đengiza, Denisa i Harisu Onder. Đengiz i Denis su podlegli povredama, dok se Harisa i dalje bori za život u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Okupljeni na sahrani Ondera su izrazili duboku tugu i bol zbog gubitka oca i sina. Mnogi su se prisjetili ljubavi i topline koju su Đengiz i Denis donosili u svoje okruženje. Njihova tragična sudbina ostavila je prazninu koju će teško popuniti.

Jedan poseban trenutak sa sahrane izdvojio se kroz objavu na Instagram profilu bosanske voditeljke Hane Hadžiavdagić. Sestra i kćerka ubijenih, Denisa i Đengiza Ondera, jecajući je izrazila svoju bol i nemoć. U emotivnom komentaru, Hana je podijelila dijalog sa sahrane, kada je lokalni imam upitao okupljene hoće li oprostiti ubici.

Odgovor je bio jednoglasan – “Hoćemo.” Međutim, Hana je izrazila svoje lične patnje i dilemu, ističući da sebi ne može da oprosti što je upoznala Sulejmanovića, optužujući sebe zbog njihovog susreta kada joj je bilo samo 16 godina.

– “Hoćete li mu oprostiti”, pita lokalni imam džematlije. “Hoćemo”, odgovaraju. Kćerka i sestra ubijenih Ondera jeca: “Ja sebi ne mogu da oprostim. Svi mene krive jer sam ih ja upoznala. A šta sam ja znala”, dodaje nakon mučne pauze isprekidane suzama, pa zaključuje, “Bilo mi je samo 16 godina”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *