Uhapšen bh. državljanin: Silovao suprugu, tukao nju i djecu i prijetio im smrću

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 22. juna donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina BiH (1978. godište) s prijavljenim boravištem u Hrvatskoj zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela silovanje i povreda djetetovih prava, te nasilji u porodici.

Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjak u više navrata tokom 2004. i 2005. godine, te tri puta od 2011. do 2016. godine u Dubrovniku, u namjeri da ima spolni odnos sa suprugom iako ona to nije željela, nakon što ju je udarao rukama, a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio silovanje. Osnovano se sumnja da je jedno takvo djelo počinio uz prijetnju njenim životom, piše “Slobodna Dalamcija“.

Osnovano se sumnja i da je u prvoj polovini 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, u prisustvu dvojice sinova (2012. i 2004.) svoju kćerku (2008) udarao dlanom po licu, a dva puta ju je vukao za kosu, govoreći joj da će je zadaviti. Također, osnovano se sumnja i da je dva puta tukao svoju suprugu pred svojom maloljetnom djecom, govoreći da će ubiti i nju i djecu.

Osumnjičenom je 22. juna 2018. određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

– Istražni zatvor osumnjičenom porodičnom nasilniku određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja istih krivičnih djela – rekao je Slobodnoj Dalmaciji glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara