Press "Enter" to skip to content

Umičević: Sarajevo mi se zgadilo, ne idem na utakmice dok su tamo “ratne muslimanske zastave”

Potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević u izjavi za banjalučku ATV poručio je da mu se zgadilo Sarajevo i, kako ih je nazvao “ratne muslimanske zastave” te da ne ide i neće ići na utakmice naše reprezentacije u glavnom gradu.

Ovo svakako nije prvi put da Umičević daje sramotne i skandalozne izjave. Ranije je pozivao djecu iz manjeg bh. entiteta da igraju za Srbiju, čime je jasno poručio da je to njegova reprezentacija iako je visoki funkcioner u RS BiH.
“Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina’…”, rekao je u Umičević za ATV.

Umičević, inače odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka i predsjednik Rukometnog saveza RS prema mišljenju navijača i javnosti glavni je krivac za katastrofalno stanje u bh. rukometu, a ovakvim zapaljivim i ničim izazvanim izjavama dodatno produbljuje jaz između entiteskih saveza i stvara dodatne podjele u bh. rukometu.

(Izvor: Klix.ba)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *