Press "Enter" to skip to content

Umrla na porođaju, doktori ne znaju šta se desilo: “Tražila je da se porođaj obavi carskim rezom…”

Smrt Tatjane Ilkić (39), iz Majdanpeka u Srbiji, koja je preminula na operacionom stolu u Opštoj bolnici u Majdanpeku prilikom porođaja i dalje se vodi kao – misterija.

Oglasio se i njen muž.

– Doktori i dalje ne znaju pravi razlog zbog kojeg je moja supruga preminula. Kada sam ih pitao kada ću dobiti odgovor na pitanje kako mi je žena, pored tri doktora, preminula na operacionom stolu, rečeno mi je da će sve biti poznato danas, 1. septembra, nakon obdukcije – kazao je Željko Petrović (52), Tatjanin suprug za “Večernje novosti“.

Željko kaže da je nevjerovatno da od troje specijalista niko nema čak ni pretpostavku kako mu je supruga preminula.
– Ako je moja supruga tražila da se porođaj obavi carskim rezom, jer je u rizičnim godinama, ne znam zašto su je uopšte porađali prirodnim putem – još je u šoku Petrović.

– Pokušavam da se saberem i svu pažnju usmjerim ka sinu Veljku, koga mi je supruga, prije nego što je preminula, donijela na svijet.

Samo jedan ginekolog u cijeloj bolnici?

Prema riječima sagovornika, “prosto je nevjerovatno da u Opštoj bolnici u Majdanpeku radi samo jedan ginekolog”.

– Više puta sam u gradu čuo polemike i tvrdnje da nije pitanje da li će se neka tragedija na Odjeljenju ginekologije u Opštoj bolnici u Majdanpeku desiti, već da je to samo pitanje trenutka. Znam da je bilo riječi o tome da se to Odjeljenje preuredi u stacionar, a da se porodilje šalju na Odjeljenje ginekologije Opšte bolnice u Boru. Sada vidim da je taj prijedlog i te kako imao smisla – kaže Petrović.

Petrović kaže da ne želi ni u koga da upire prst dok se ne okonča obdukcija, ali i dodaje da mu je nevjerovatno da se ovakvi slučajevi dešavaju u 21. vijeku i da niko od nadležnih ne zna kako je došlo do smrti porodilje.

Suprug: Ne poklapaju se priče doktora

– Meni je internista kazao da su Tatjanu reanimirali dva sata. S druge strane, ginekolog mi je kazao da je taj postupak trajao nešto duže od sat vremena. Ko od njih dvojice ne govori istinu? Meni suprugu niko ne može da vrati, ali da li će neko odgovarati za njenu smrt ili da li će se, makar, ustanoviti kako je došlo do toga da premine na operacionom stolu usred bolnice? – dodaje Željko.

Po njegovim riječima, jer nadležni o ovoj tragediji još uvek šute, njemu je jedna medicinska sestra kazala da je, nakon porođaja, Tatjana imala problem sa posteljicom koji je doveo do obilnog krvarenja, pišu “Večernje novosti”.

– Drugim riječima, supruga mi je iskrvarila nasmrt – u šoku je Željko. – I dalje mi kroz glavu prolaze slike kako na Odjeljenje ginekologije nose boce sa krvlju. Ali, sve je bilo uzalud. Moja supruga je, što je nevjerovatno, preminula tokom porođaja, iako su sve prethodne analize bile u redu.

Petrović kaže da mu je sada prevashodni cilj da se se stara o sinu Veljku, ali i ističe da neće odustati od traženja istine.

– Ponavljam, nikoga ne okrivljujem. Ali, ako se ustanovi da je Tanja umrla greškom ljekara, neću se smiriti dok svi ne budu izvedeni pred lice pravde – kaže Petrović.

bhdijaspora.net

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *