Press "Enter" to skip to content

UŽAS U BIH: SIN PRIZNAO DA JE KRIV ZA SMRT MAJKE

Banjalučanin Milan Knežević je sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je priznao da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova majka.

Ovom 60-godišnjaku presuda se izriče danas u banjalučkom Okružnom sudu. Ročište na kojem se razmatrao sporazum bilo je zatvoreno za javnost, a na zahtjev advokata. Prema optužnici, Knežević se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja po Krivičnom zakoniku RS-a, odnosno da je skrivio nesreću koja se desila 20. juna 2021. godine na putu Prnjavor – Srbac.

Kako se navodi, on je vozeći pijan Škodom Felicijom sletio s puta u kanal pored puta dubok metar u mjestu Velika Ilova te zatim udario u betonsku banderu. Kretao se iz pravca Prnjavora prema Srpcu, a usred siline udara suvozač u vozilu, njegova majka S. K. zadobila je teške tjelesne povrede, od kojih je ubrzo i preminula.

U optužnici stoji da je Knežević u momentu nesreće u krvi imao 2,81 g/kg alkohola i da vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da s obzirom na brzinu kretanja, uslove saobraćaja i stanje puta ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju, piše Oslobođenje.

Usljed toga, kako se navodi u optužnici, prolaskom kroz krivinu pravac kretanja vozila nije prilagodio pravcu pružanja kolovoza, već je nastavio kretanje vozilom pravo i sletio sa puta u odvodni kanal dubine jedan metar.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *