Press "Enter" to skip to content

Uživajte još malo: Najavljena je promjena vremena i zadržat će se – Evo kad stiže

U Bosni, nakon dužeg suhog razdoblja, izgledne su padavine. Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom zadržaće se do kraja sedmice. U Hercegovini mogućnost za kišu biće mala.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, BiH će i narednih dana biti u polju visokog zračnog pritiska koji će podržavati stabilno suho i toplo vrijeme. Od četvrtka u Bosni, nakon dužeg suhog razdoblja, izgledne su padavine u vidu slabe kiše ili kraćeg lokalnog pljuska. Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom zadržaće se do kraja sedmice. U Hercegovini mogućnost za kišu biće mala.

Minimalne temperature varirat će od 11°C do 17°C u Bosni, na jugu zemlje do 22°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 28°C do 34°C, u drugom dijelu sedmice između 26°C i 31°C.

Početkom naredne sedmice, od 18. septembra, prognozira se stabilno i pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu sedmice moguća je kiša koja će zahvatiti čitav prostor naše zemlje.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C. Najviše dnevne temperature uglavnom u rasponu od 15°C do 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 23°C, navode iz FHMZ-a,prenosi Oslobođenje.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *