Press "Enter" to skip to content

Uživajte još neko vrijeme u Miholjskom ljetu, evo kada stižu padavine

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u planinskim područjima. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

petak pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

Kada stižu padavine?

Meteorolog FHMZ-a Bakir Krajinović objavio je srednjoročnu prognozu sa vremenskim izgledima kakvi nas očekuje u narednih 15 dana.

Prema njegovim riječima, do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilno vrijeme.

Prostrano polje povišenog zračnog pritiska i dalje diktira vremenske prilike u našoj zemlji. Tokom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano sa natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. oktobra do 17. oktobra, prema raspoloživim podacima, očekuje se promjena vremena praćena čestim padavinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Temperaturni režim uslovljen stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih oktobarskih temperatura. Naredih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stepeni, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stepeni Celzijusa, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stepeni Celzijusa.

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Od 15. oktobra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 5 do 10, u Hercegovini od 9 do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *