Press "Enter" to skip to content

VELIKI BROJ PRIJATELJA SE OPRAŠTA OD PREMINULE 26-GODIŠNJE ZEMKA PETAK: “POSLJEDNJI STATUS NA FACEBOOKU…

Tužna vijest dolazi iz Novog Travnika gdje je preminula 26-godišnja djevojka Zemka Petak.Ovu informaciju objavio je džemat Lisac na svojoj Facebook stranici, što je izazvalo mnoštvo reakcija šokiranih sugrađana, prijatelja i poznanika.

Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Allahovom voljom sutra ćemo na bolji i ljepši svijet ispratiti dvoje naših džematlija, našu Petak Zemku i našeg Belegić Seada. Allaha molimo da se njihovim dušama smiluje, oprosti im grijehe, sačuva kaburskog azaba i podari lijepi džennet a njihovim porodicama podari sabura – stoji u opisu objave.
Iza Zemke su ostali otac, majka, brat i dvije sestre.

Jedan od njenih posljednjih Facebook statusa ticao se životnih poruka i mudrosti:
U životu voli onoliko koliko osjećaš da te vole… Daj onoliko koliko možeš, iskoristi lijepe trenutke i uživaj… Jer vrijeme ne možemo da vratimo, a toliko puta želimo… Život je ponekad surov a mi sami upravljamo njime… Zato smo i odgovorni za naše postupke… Najlakše se izgubi ono što vrijedi, a da toga nismo ni svjesni…. Budi ono što jesi, vjeruj u sebe i slušaj svoje srce…
Ovo je jedan od posljednjih Facebook stratusa preminule djevojke:

“U zivotu voli onoliko koliko osecas da te vole… Daj onoliko koliko mozes, iskoristi lepe trenutke i uzivaj… Jer vreme ne mozemo da vratimo a toliko puta zelimo… Zivot je ponekad surov a mi sami upravljamo njime… Zato smo i odgovorni za nase postupke… Najlakse se izgubi ono sto vredi a da toga nismo ni svesni…. Budi ono sto jesi, veruj u sebe i slusaj svoje srce…”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *