Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) Ljubimac mnogih je psovao islam, Ozil je odmah počeo s tučom

Mesut Ozil je poznat kao religiozna osoba i očigledno je osjetljiv kada se spomenu njegova vjerska uvjerenja.

Vjera je privatna stvar svakog pojedinca i kao u takvu ne treba ulaziti jer ponekad jedna pogrešna riječ može dovesti do velikog incidenta.
Ozilova karijera je posljednjih godina doživjela sunovrat. Nedavno ga je i otpustio Fenerbache, nakon čega je potpisao za Basaksehir.

Od odlaska iz Arsenala svojevremeno najbolji organizator igre svijeta mnogo manje razmišlja o fudbalu, već je uglavnom fokusiran na dobrotvorne akcije i neka vjerska pitanja.

Na vrhuncu svoje karijere Ozil je igrao za Real Madrid. Najveći rival tih godina Kraljevima je bila Barcelona Pepa Guardiole.

Tokom meča Superkupa Španije došlo je do žestokog obračuna i tuče između Ozila i Davida Ville, nekada jednog od najboljih svjetskih igrača.

“Krenuo sam na Villu jer sam branio svoju vjeru. Villa je vrijeđao islam”, Ozilova je izjava koju je izrekao poslije utakmice.

Španac je sigurno bio veliki napadač, ali zbog ovog poteza je pokazao veliku sramotu koja i 11 godina kasnije nije zaboravljena.

Poslije toga su mnogi počeli tražiti razloge u vjerodostojnost Ozilove izjave i tražili su argumente zašto Villa nije imao razloga da vrijeđa muslimane.

Španac je poznat da je među prvim fudbalerima koji su potpisali ”antirasizam” klauzulu u svoj ugovor, međutim strast i živce ponekad učine svoje pa čovjek makar i na tren odustane od svojih temeljnih vrijednosti.

(sportsport)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *