Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) MIRZA HATIĆ POKAZAO HUMANOST: “AKO SU OVA DJECA OSTAVLJENA OD RODITELJA NISU OD ALLAHA!

Sarajevski žestoki momak pokazao je svoju humanost. Ovih dana posjetio je Dom za djecu bez roditeljskom staranja i djeci poklonio hamburgere i osvježavajuće piće.

Snimio je video za TikTok kako bi pokazao da ova djeca nisu zaboravljeni i da nisu sama, piše Crna-Hronika.
“Mnogi zaboravljeni i ostavljeni od roditelja ali nisu od Allaha. Treba ovoj djeci pomoćo u domi na Bjelavama. Ko god voli djecu svoju nek dođe ovdje i nek pomogne ovoj djeci” izjavio je Mirza Hatić na svom TikTok profilu.
Mirza Hatić pripada generaciji sarajevskih žestokih momaka novijeg vremena, a jedno vrijeme našao se u žiži javnosti nakon što je sa nekoliko prijatelja srušio improvizovani krst na brdu Zlatište iznad Sarajeva.

Taj krst postavile su boračke organizacije iz Istočnog Sarajeva, a javnost ga je ocijenila običnom provokacijom za Sarajlije koji su upravo s tog brda svakodnevno granatirane i terorizirane za vrijeme četverogodišnje opsade grada.

Nakon toga zbog raznih krivičnih djela, Hatić i njegovi saradnici su pohapšeni u velikoj akciji policije u Sarajevu, a Hatić je nedugo poslije osuđen na 4.5 godine zatvora. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru.
Hatić je osuđen da je počinio krivično djelo iznude, a kao organizator grupe počinio je krivično djelo krađe, te krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Sada se smirio. Ostavio je kriminal iza sebe. Otvorio svoju kompaniju za zaštitu ljudi. Otvorio TikTok profil na kojem je postao prava digitalna senzacija. Za 15 dana uspio je skupiti čal 96.000 pratitelja, i više milionske preglede.

@mirzahaticofficial

Posjeta domu za nezbrinutu djecu #fyp #mirzahatic

♬ original sound – Mirza Hatic

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.