Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) OGLASILA SE PORODICA PRETUČENOG MUŠKARCA: NISMO NIKAKVI NAVIJAČI, SA MALOLJETNIM DJETETOM SMO DOŠLI NA SPORTSKU UTAKMICU

Redakciji portala Crna-Hronika javila se porodica Alispahić koja tvrdi da je brutalno napadnuta od strane MUP TK na fudbalskoj utakmici Sloboda- Željezničara koja je odigrana u Banovićima.

Danas (10.09.2022 oko 16:40h) sam bila svjedok prekomjerne upotrebe sile od strane policijskih službenika. Momak je brutalno pretučen, jer je izašao sa fudbalske utakmice zbog iznenadne kiše. Prije svega želim naglasiti da na utakmici nije bilo problema, huliganstva niti bilo kakvih nereda – počinje svoju priču Senida Alispahić – Dedić za portal Crna-Hronika

Kada je momak bio na izlazu, policijski službenik mu je doviknuo nešto (nerazumljivo zbog buke sa stadiona), te je momak zastao i sasvim pristojno pitao da li postoji neki problem. U tom trenutku policajac, naočigled mnogih svjedoka, bez ikakvog upozorenja, bez opomene, bez predstavljanja, bez ikakvog razloga, fizički nasrće na momka. Odmah nakon toga dolaze još četiri policijska službenika, koji obaraju momka i vezuju ga. Čak i tada nastavljaju tući i maltretirati momka koji vezan leži na zemlji. Napominjem, nije postojao apsolutno nikakav razlog niti povod za takvo ponašanje policije, a to mogu potvrditi i mnogobrojni svjedoci koji su ostali zatečeni situacijom.
Nije navijač, gledao utakmicu sa mnom (supruga) i djetetom od 11 godina. Sreća pa dijete nije bilo prisutno u onom trenutku kada je napad krenuo. Stavise, ta policija je bila tu da obezbijedi utakmicu a to sa snimka je van stadiona. Upotreba sile bez ikakvog razloga. Mi smo porodicni ljudi, oboje zaposleni, roditelji dvoje djece… I jedan dan u sedmici koji imamo za odmor se pretvori u ovo. Poslala sam prijavu u SIPAu. Policija bi valjda trebala da nas stiti… A ne da se iživljava na nekome samo zato što im je to ćejf.

Momak je spašen brzom reakcijom lokalne policije (iz PS Banovići), koji su ga priveli u stanicu i utvrdili da nije napravio nikakav prekršaj, alkotestom potvrdili da nije u alkoholiziranom stanju, te pustili bez ikakve kazne i bez prekršajnog naloga. Naknadno je morao tražiti liječničku pomoć zbog povreda kičme.
Nadam se da će ova priča biti objavljena javno. Proslijeđena je i nadležnim institucijama u nadi da će sankcionisati ovakvu vrstu zloupotrebe položaja policije.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *