Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) OVO JE MED. SESTRA KOJA JE PRETUKLA STARICU U STARAČKOM DOMU: “STARICA JE MAJKA ŠEHIDA”

Nakon objavljivanja snimka, Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći angažovao dva tužioca i ovlastio Kosovsku policiju da preduzme sve neophodne mjere protiv lica umiješanih u to krivično djelo.

– Dva tužioca i Kosovska policija na mjestu gdje se sumnja da je izvršeno krivično djelo identifikovali su i uhapsili dvije osumnjičene osobe i istim je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da su počinile krivično djelo u saizvršilaštvu krivično djelo “napad” i krivično djelo “pomaganje u izvršenju krivičnog djela napad” – navodi se u saopštenju Tužilaštva.
Starija žena koju su medicinske sestre pretukle je majka šehida. Starija žena koja je danas zlostavljana u Domu za stare u Peći je majka šehida Taulant Nure.
Taulant Nura je pali ratnik u Oslobodilačkom ratu Kosova. Čak je i poslanik Behgjet Pacolli, koji je reagovao na ovaj slučaj, rekao da je žrtva majka ratnog mučenika.

Kosovska policija saopštila je danas da su uhapšene dvije djevojčice, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem medicinska sestra muči i tuče ženu u domu za stare u Peći, a neko od njenih bliskih se smije i snima. .
Policija sa dodatnim detaljima: Napad na staricu dogodio se prije 5 dana, uhapšene tri osobe
Napad medicinske sestre na staricu u Domu za stara lica u Peći dogodio se pre pet dana, 29. oktobra, saopštila je Kosovska policija.

Policija je do sada uhapsila tri osobe umiješane u ovaj slučaj, jer se na danas objavljenom snimku, osim medicinske sestre koja je napala staricu, nalaze i druge osobe koje nisu reagovale na sprečavanje napada, saopštila je Klankosova. O Klankosovoj je ovo rekao portparol policije za region Peći Fadil Gaši.

“U ovom slučaju su tri osobe koje su uhapšene iz tog centra za stara lica. Slučaj se dogodio u subotu, 29. oktobra, a trojica uhapšenih terete se za razna krivična djela. “Jedna osoba je uhapšena zbog krivičnog djela ‘napad’, jedna za krivično djelo ‘pomaganje u izvršenju napada’ i treća osoba zbog krivičnog djela ‘neovlašteno snimanje’”, rekao je Gashi za Klankosova.tv.

Gaši je, između ostalog, saopštio da je po nalogu tužioca osumnjičenim licima određeno zadržavanje do 48 sati “Bijemo Nanu jer je ostala bez tebe”, pokazuje Gold Ag ime stradalog sina danas pretučene starice. Reper Gold Ag reagovao je nakon šokantne vesti i snimka koji su danas kružili u medijima, prenosi GazetaBlic.
On kroz tekst na “Fejsbuku” kaže da je starica majka šehida Taulant Nuraja.
“O Taulant Nuradže, zar nam je halal što smo prekršili krv naše majke ako je tučemo pošto je ostala bez tebe”, piše Gold Ag.

“Orenda” suspenduje sa posla četiri medicinske sestre
Dom za stara lica u Peći ‘Orenda’ suspendovao je četiri medicinske sestre zbog slučaja kada su dve medicinske sestre napale staricu. U rješenju ovog centra navodi se da je Aurona Pelaj suspendovana nakon što je izvršila nasilje nad starijom ženom tokom njenog pritvora.
Što se ostalih medicinskih sestara tiče, u obrazloženju se navodi da su sa njom bile u smjeni i da slučaj nisu prijavile nadležnoj osobi

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *