Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) PAS ZAVIJAO ULICAMA HATAYA KAKO BI UPOZORIO SVE NA OPASNOST KOJA DOLAZI

Neobična snimka pojavila se na TikToku. Nije navedeno u koje je tačno vrijeme noći nastala niti u kojem gradu, no objavljena je na profilu Stray Beautiful, na kojem se prikupljaju donacije za napuštene pse diljem svijeta.

U opisu stoji kako je nastala malo prije razornog potresa koji je pogodio Tursku. Na njoj vidimo psa koji stoji sasvim sam na ulici i veoma glasno zavija. Iza njega se vidi džamija, a prolazi tek poneki automobil. Oko životinje nema drugih pasa ni mačaka, nema baš nikoga, a on ne prestaje glasno zavijati.

U opisu snimka stoji kako je pas ljude pokušao upozoriti na opasnost koja dolazi, a nije imao kako drugačije nego zavijanjem, koje je u tihoj noći sigurno bilo veoma glasno. Radi li se o tome da je pas zaista nešto osjetio ili ne, ne zna se, no mnogi vlasnici diljem svijeta isticali su kako su njihovi psi predosjetili potres nekoliko sekundi prije nego su ga oni osjetili. Neki su se uznemirili, drugi skrili, a treći zavijali kao ovaj pas koji je, navodno, snimljen na ulici turskog grada kratko prije što se tlo zatreslo.

@straybeautiful

🆘PLEASE PRAY FOR THE SAFETY AND WELL BEING OF OUR STRAYS AND OUR PARTNER SAVIORS🙏 #AnimalWelfare #SupportAnimalRescue #HelpAnimals #SaveTheAnimals #AnimalProtection #AnimalLivesMatter #AnimalRights #EndAnimalCruelty #SaveTheAnimals #SupportAnimalRescue #RescuePets #dogsoftiktok #dog #turkeyearthquake #cats #dogsofttiktok

♬ original sound – Stray Beautiful

Prema najnovijim informacijama, najmanje 3.381 osoba osoba je poginula, dok je 20.426 povrijeđenih u zemljotresima koji su jučer pogodili Tursku, javlja Anadolija.

Najnovija brojka mrtvih u Siriji je 1.444. Ukupan broj žrtava u obje zemlje tako je narastao na 4.825. WHO je upozorio da bi broj mrtvih mogao porasti više od četiri puta više od ove brojke, ili oko 20.000, u narednim danima.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jučer ujutro jug Turske.

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru jučer u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je da je ovu zemlju potresla najveća katastrofa od zemljotresa u Erzindžanu 1939. godine.

U Turskoj je zbog razornih zemljotresa proglašena i sedmodnevna žalost.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *