Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) POTRESNA PORUKA NA DŽENAZI PREMINULOJ DJEVOJCI: “DOKTOR NIJE POMOGAO MEDIHI?”

“Umrla je ljudi lijepa Mediha. Život svoj je dala za svoj narod i grad. Kad sam stigla na mezar lijepe Medihe, crnu zemlju ljubim i suza mi pade crnu zemlju, primi suzu, ja te molim, selam ćeš Medihi reći da je volim. Ostaješ u maminom srcu! Allahu, primi je u džennet – napisala je majka 20-godišnje djevojke.”

Ova dvadesetdvogodišnja djevojka cijeli život borila se za svoj život, tako što je i sama sudjelovanja u brojnim dobrotvornim akcijama kako bi dobila novo srce. Dženaza se obavila 10.10.2022. godine na mezarju Krasulje.

Iza nastradale djevojke ostala je majka Rejhana, oćuh Azemir, sestra Hikmeta, brat Elmin, sestra Elmina, Hajka, Zlatija i druga mnogobrojna rodbina.

Šta se desilo u bolnici, par trenutaka prije smrti mlade djevojke otkrio je u video klipu humanista Ermin Cuco Karić koji je duži niz godina bio podrška preminuloj djevojci.

“Ona je vikala ‘Doktore, doktore, dajte mi nešto protiv bolova, umirem’, doktor se samo okrenuo i otišao” – počeo je svoju priču Forić Vahid u potresnom video klipu.

“To je počeko u ponedjeljak. U ponedjeljak je bila bolesna. Prvo su joj u bolnici dali samo infuziju i vratili je kući. U utorak se isto desilo, samo je počela oboljevati na noge i dobila je temperaturu 40 stepeni. Doktori su je opet pregledali i vratili je opet kući. Izmjerili su CRP bio je 530. To konja ubija a ne dijete. U srijedu se opet to dešava i vodimo je opet u Ključ. Nisu joj dali ni uputnicu, ništa samo neku kao infuziju kao da je prehlađena.

U petak je pala na noge i dobila osip po tijelu. Mi smo ušli na Google i vidjeli da je to neka sepsa neka bakterija. Ona je imala sepsu a oni uopšte nisu marili za to. Njoj su otkazale i noge i ruke i glava. Sve joj je otkazalo. Mozak joj je počeo otkazivati, nije znala kako se zove više.

U bolnicu smo otišli u 15h, a bili smo do 23h. Samo su nas prebacivali sa odjela na odjel i samo viču ona nije za nas. Kod iste doktorice koja nas je primila ujutro je i umrla kod nje ujutro. Ona samo vrišti od bolova, a doktori su joj rekli da je stave na noge.

Ležala je 2 sata, niko je kontaktirao nije. Niko joj prišao nije. Ona je vikala ‘Doktore, doktore, dajte mi nešto protiv bolova, umirem’, doktor se samo okrenuo i otišao. Takvu su je vratili kući opet. Mi smo opet otvorili google i pronašli tu bolest. Ali ona je već bila pala u komu. Doktorica koja je došla kući po nju, pitala je “koja budala vratila ovo dijete kući. Ovo dijete je vraćeno polumrtvo. Mi smo nju ostavili i ona je umrla u 6sati.”

“Sistem zakazao. Doktori digli ruke od nje” – izjavio je Forić Vahid.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *