Press "Enter" to skip to content

VIDEO Širi se snimka zgrade u Turskoj. Netaknuta je, ali se skroz nagnula

IZ TURSKOG grada Kahramanmarasa, koji je gotovo sravnjen sa zemljom nakon razornih potresa koji su u ponedjeljak pogodili zemlju, širi se nova snimka.

Na snimci koju je objavio turski medij Sabah mogu se čuti dvojica muškaraca kako u nevjerici pokazuju na zgradu koja je nagnuta unatrag. Riječ je o stambenoj zgradi od pet katova koja, iako nije srušena, više nije upotrebljiva za stanovanje.

“Ne mogu vjerovati, pogledajte ovo. Pa ona nema temelje”, govori jedan od muškaraca dok pokazuje na zgradu. Muškarci na snimci komentiraju i činjenicu da se zgrada nije urušila i nema niti jednu pukotinu, kao ni razbijen prozor. Sugovornici “Sabaha” ističu da se radi o metodi gradnje u kojoj je temelj zapravo armirano-betonska ploča, ali kažu da je sve napravljeno površno, zbog čega je došlo do naginjanja zgrade.

Član građevinskog inženjerskog fakulteta Sveučilišta Arel Sinan Cansız je rekao da je potrebno napraviti “poboljšanje temelja”. “Proučavanje tla zgrade je napravljeno te treba napraviti pojačanje temelja. Ako se to ne učini, može doći do urušavanja tla”, upozorio je Cansiz, piše turski medij Sabah.

Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *