Press "Enter" to skip to content

VIDEO ŠOKIRAO JAVNOST: OTAC UČIO KĆERKICU DA TUČE MUSLIMANE I ROME

Češku je šokirao videosnimak, koji se širi internetom, a na kojem je prikazana djevojčica koju huškaju da bejzbol palicom mlati jastuk zamišljajući da su to muslimani i Romi, ali da pazi da ih ne ubije na mrtvo, nego samo da im polomi kosti.

Ne zna se ko je odrasla osoba na snimku sa ljupkom djevojčicom u bijeloj haljinici sa cvijećem, vjerovatno otac, koji dijete huška da u igri kada bjesomučno udara crvenom bejzbol palicom jastuk zamisli, umjesto jastuka, Rome ili muslimane, piše Beta.

“Hoćeš da prebiješ jastuk? A hoćeš da zamisliši da je to ciganin ili musliman? Hajde, udri propisno. Polako, samo mu polomi kosti, nemoj ga ubiti”, podučava Čeh djevojčicu koja sve žešće mlati jastuk.

Da se uvjeri da njegovo vaspitavanje daje plodove pita još djevojčicu šta je jastuk i kada ona odgovori pita je dalje, a kakvi su ljudi Romi na šta dobije odgovor da su zli i još vulgarnu psovku.

Šokantni video snimak je pronašao jedan Čeh i objavio da upozori na ksenofobiju na svom profilu na Facebooku, a dalje je na njega upozorio romski portal Romea.cz.

Češka obuka ksenofobije od malih nogu izazvala je i žestoke zgađene komentare na internetu, ali i nekoliko krivičnih prijava, tako da se slučajem već bavi češka policija, a za oca djevojčice interesuju se i socijalne službe pošto za huškanje djeteta na takvu etničku i vjersku mržnju i zapostavljanje vaspitavanja maloljetne osobe prijeti u Češkoj kazna do dvije godine zatvora.

radiosarajevo.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *