Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) VOZAČICA GOLFA 2 BACILA 20 VREĆA ANIMALNOG OTPADA U RIJEKU

Svake godine za Kurban-bajram svjedočimo kako neodgovorni pojedinci animalni otpad bacaju u obližnje rijeke, šume. Nažalost, i ove godine situacija je ista. Javnost, posjetitelji našeg portala, svi zajedno zgroženi smo nakon saznanja da je animalni otpad bačen u potok Bijeljevac u Miljanovcima.

Preko 20 vreća sa kurbanskim ostacima bačeno u rijeku. Kako biste vi reagirali da vidite počinioca dok ovo čini? Da li će inspekcije reagovati na ovo?

Nakon što smo sinoć objavili fotografiju, u našu redakciju stigao je i video bacanja animalnog otpada (ostaci od kurbana) u potok Bijeljevac. U pitanju su dva počinioca.
Bačeno je oko 20 vreća.

Apelujemo na građane da zbog svih nas čuvamo okolinu, našu životnu sredinu. Ukoliko vidite da je neko na neadekvatan način bacio smeće, fotografišite, prijavite. Nažalost, samo tako nesavjesne pojedince možda možemo spriječiti da uništavaju prirodu

Oglasila se i inspekcija općine Kalesija. Kažu kaznili su počinioce.

”Počinioca ćemo dovesti na lice mjesta i natjerati ga da izvrši mehaničko čišćenje. S tim da ćemo angažovati JP “Veterinarska stanica” Kalesija, gdje će oni u saradnji sa počiniocem animalni otpad na adekvatan način zbrinuti.

Također smo angažovali i “Komunalac” Kalesija jer pored animalnog otpada imamo i određenu količinu kućnog otpada gdje će oni i taj otpad očistiti” kazao je Selmanović za Neon.tv

“Počinioca ćemo dovesti na lice mjesta i natjerati ga da izvrši mehaničko čišćenje. S tim da ćemo angažovati JP “Veterinarska stanica” Kalesija, gdje će oni u saradnji sa počiniocem animalni otpad na adekvatan način zbrinuti. Također smo angažovali i “Komunalac” Kalesija jer pored animalnog otpada imamo i određenu količinu kućnog otpada gdje će oni i taj otpad očistiti” kazao je Selmanović.

Sanitarni inspektor je dodao da su prije Bajrama održali sastanake na nivou Medžlisa te napravili plan adekvatnog zbrinjavanja animalnog otpada, iznenađeni su ovim činom.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *